czwartek, 2 lutego 2012

Produkcja syropu

 Linia produkcyjna



Zerwane wcześniej owoce zostały przekrojone i umieszczone w urządzeniu wyciskającym 
 (dalej zwanym wyciskarką)


Sok zostaje wyciśnięty i rurkami odprowadzony do wiadra


Resztki owoców trafiają na kompost



Następnie sok zostaje przecedzony


... i podgrzany z cukrem

 

Gotowy syrop przelany jest do wielkiego zbiornika



Potem przelany do butelek

 

...które zostają umyte, zakorkowane i oklejone etykietką


A  to już odpoczynek, raczenie się swoim wyrobem i suszenie wyciskarek


3 komentarze:

  1. Rzeczywiście - niemiecka manufaktura:)

    Jak czytam Waszego bloga, to zastanawiam się, jakiej narodowości brakuje w Izraelu i czy w ogóle udałoby się taki znaleźć:)
    Super doświadczenia, oby dalej dopisywało Wam szczęście.

    Pozdrawiam z mroźnego Torunia - Aga W.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za komentarz i śledzenie bloga. Myślę, że na ten temat (multikulturowości) napiszę coś więcej w osobnym poście.

    OdpowiedzUsuń
  3. a no i u nas dziś było 20 stopni:) Pewnie ze 40 więcej niż u was!

    OdpowiedzUsuń